99 hacks av Monica Karlstein

Ibland torkar man igen, idétorkar alltså. En av mina största farhågor är att vakna en morgon och inte ha en enda idé. Hela mitt jobb går ut på att komma på roliga saker, dvs att vara kreativ i kvadrat. Jag minns när jag gjorde Arga snickaren med Adam Alsing för Kanal 5 för något år sedan då skulle vi göra 24 avsnitt på ett år. I varje avsnitt skulle det finnas snygga, roliga och kluriga inredningslösningar och min hjärna gick på fullständigt högvarv! Då tänkte jag seriöst att snart sinar min brunn av kreativitet och jag kommer stå där och vara helt blank.

Om så hade varit fallet hade det ju inte varit någon fara egentligen för överallt finns det inspiration att finna. Exempelvis Pinterest som sväller över av kreativa människor som pysslar det mesta med det omöjliga. Det finns även otaliga bloggar och Instagramkonton att följa om det skulle vara så att idéerna tryter.

Men om man vill logga ut från internet och ta inspiration från en riktig bok, ni vet en sådan med hårda pärmar och vackra bilder tryckta på tjockt papper då har jag bästa tipset till dig här och nu.

Monica Karlstein, som driver en av Sveriges största inredningsbloggar Hemmafixbloggen, kom förra året ut med en bibel när det gäller att göra hacks av Ikeasaker. Hennes bok heter 99 hacks och innehåller exakt 99 hacks som hon gjort av saker hon köpt på Ikea. Boken är som en receptbok kan man säga där hon, förutom att inspirera genom oerhört vackra foton på de färdiga hacksen i underbara miljöer, även skriver vad som behövs för att genomföra hacket, tidsåtgång samt svårighetsgrad. Det gör att man kan välja hack efter humör och händighet.

I slutet av förra året träffade Återbrukspodden henne och hon berättade om boken, hur idén föddes samt vad som var utmaningen med att göra den. Hon berättar även om vad hon brinner för och hur garaget är fyllt med 99 hacks! Lyssna på det avsnittet här, garanterad inspo utlovas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s