Porslin uppåt väggarna

on

Porslin på väggen

När man går på loppis och tittar slår det en hur mycket gammalt porslin det finns. Hundratals gamla tallrikar och fat i olika storlekar och färg. Många gånger är det udda porslin, det kanske finns två eller fyra av en viss sort och då kan det vara svårt att duka med dem (även om jag älskar att duka med udda porslin).

Eller så kanske du har ett vackert gammalt porslin längst in i skåpet som du aldrig använder som är jättevackert. Det är synd och skam att allt detta porslin ska förgås eller ligga och vänta på en stormiddag eller julfirande.

Förr i tiden var det väldigt populärt med samlartallrikar. Man fick en varje jul med årtalet och en tryckt bild. Det fanns även morsdagstallrikar, kungatallrikar, tallrikar med djurmotiv, andra med stadsmotiv, muminfamiljen, flora och fauna, ja you name it.

00-talet skalade av

När det avskalade 00-talet gjorde sin entré djup-dök samlartallrikarnas status och de förpassades till källare och loppisar. Synd, mycket synd om du frågar mig. Få saker är så vackra på väggen som tallrikar med motiv!

Det går att hänga upp vilka tallrikar som helst om man använder sig av en tallriksupphängare, en liten metallklammer som man spänner fast kring tallrikens kanter och då ger ett upphäng på baksidan.

Så ner i källaren, ut på loppisarna, kolla farmors skåp och knäpp på en hållare; vips så har du fixat en superfin tallriksvägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s