Att taga det man haver.

burk.jpg

Glömda skatter

Många saker som vi behöver har vi redan hemma, utan att vi vet om det. Det första man ska göra när man tänker återbruk är att gå igenom det man redan har. Kolla på vinden, i källaren och i det hyrda förrådet vad som finns där. Kanske har du glömt bort farmors fina gamla servis eller fåtöljen du ärvde och inte gillade alls för 20 år sedan. Eller så kanske slagbordet från landet kan få ny färg och bli ett smycke i din nyproducerade lägenhet.

Fråga en kompis

Om du inte har det du behöver så FRÅGA en kompis. Det är inte alls ofint att slänga ut en fråga i sociala medier eller på ett sms om någon har en udda stol till övers eller en brödrost som står och dammar. De flesta är bara glada över att bli av med saker men kanske bara är för bekväma att lägga ut till försäljning eller åka till återvinningscentralen.

Titta igenom din återvinning

Det enklaste att göra ändå är att titta igenom sin återvinning, snacka om skattkista! De flesta av de förpackningar vi använder är gjorda för att hålla vätska vilket innebär att de är idealiska att agera krukor! Samla på dig snygga tomatburkar eller före detta bönkonserver. Superroligt är det att åka utomlands och gå runt i matvaruhusen och botanisera bland konserverna. Italien är ett favoritland att leta snygga konserver i. Vart jag än befinner mig tar jag alltid en lov runt konserverade tomater och bönor och hittar nästan alltid en superfin konservburk att ta med hem till min samling.

Klipp av mjölkpaketet

Den allra enklaste och bästa behållaren att odla eller driva upp växter i är en avklippt mjölkkartong. Skölj ur, klipp av och vips har du en perfekt kruka till dina växter. Jag tycker det blir fint när man blandar olika kartonger och burkar på en hylla eller i fönstret, det känns dynamiskt och kreativt. Och framför allt har du använt något som redan har tjänat ett syfte och som är inne på varv två i sin användningscykel. Heja återanvändandet!

Krukor av retur (1).jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s